Bygningspræmiering

21. juni 2004

Granbakken 11 præmieres


LOKAL-AVISEN – Tirsdag den 6. juli 2004


Mandag den 21. juni forestod Teknik & Miljø sammen med borgmester Flemming Jensen opsætning af plakette samt overrækkelse af blomster.

Granbakken 11


Tirsdag den 4. maj 2004 – LOKAL-AVISEN


To smukke huse præmieret
BRAMSNÆS: Der skal sættes fokus på smukke huse og nænsom renovering af bygninger i Bramsnæs. “Komiteen til Bygningspræmiering i Bramsnæs Kommune” med borgmester Flemming Jensen i spidsen har præmieret to huse i Lyndby – en pris, der fremover skal uddeles hvert år.
Valget faldt på to bygninger i Lyndby henholdsvis et nybygget enfamilieshus på Granbakken 11 og en genopført og restaureret landbrugsbygning på Lejregårdsvej 8.
Parcelhuset blev præmieret for det gennemførte materialevalg, og fordi bygherren har udnyttet det skrånende terræn til at skabe en bygningsmæssig helhed.
Landbrugsbygningen blev i sin tid væltet i en storm, og her har ejeren genopført det hvide hus med stråtag. “En omsorgsfuld placering, der er i balance med øvrige bygninger og landskab samt et afstemt materialevalg” , lyder begrundelsen fra komiteen, der udover borgmesteren består af kommunalbestyrelsesmedlem Flemming Damgaard, biolog Benny Silvert og arkitekterne Katrine Lotz og Jens Ammundsen. De havde ni huse at vælge mellem, alle indstillet af borgere i kommunen, og det er i øvrigt en tilfældighed, at begge diplomer gik til huse Lyndby. – Formålet med præmieringsordningen er at sætte fokus på smukt nybyggeri, anlæg af høj kvalitet og på arkitektonisk nytænkning, sagde borgmester Flemming Jensen i forbindelse med overrækkelsen, hvor husejerne fik en plakette og et diplom som bevis for præmieringen.
Granbakken 11 s/h
Dette enfamilieshus i Lyndby fik præmien for materialevalg og den smukke indplacering i landskabet.

Lejregårdsvej
En genopført landbrugsbygning i Lyndby var den ene af to bygninger, der blev hædret af Komiteen til Bygningspræmiering i Bramsnæs Kommune.

nykreditlogo Boligpris 2003 – Prisvindere á 10.000 kr. – Region Øst
Center: Roskilde
Asger F. Knudsen
Kr. Hyllinge

Arkitekttegnet hus på gammel sommerhusgrund har beliggenhed direkte til Roskilde Fjord. Huset er bygget i en let rødlig sten med mahognivinduer og falder godt ind i naturen. Til huset hører egen terrasse ude i sivene. To af afdelingerne er bygget forskudt og giver udsigt fra flere rum i huset. Derudover er der lysindfald fra et lille vindue i kip.

Boligpris 2003
nykredit boligpris